Diamants veckobrev

Blommensbergsskolan                   Vecka 34

Hej,

Vi i Diamant önskar alla elever och vårdnadshavare hjärtligt välkomna till höstterminen 2017.

Terminen startade med vår årliga uppstartsshow som blev mycket lyckad med musik, sång, dans och säckpipa. För er som missade showen finns en länk på hemsidan. :)

Det har varit jättekul och spännande att träffa alla nya sexor. Vi har hunnit ha lärakänna-övningar, rundvandringar och kreativt skapande.

Vi har också delat ut viktiga lappar som vi vill ha tillbaka så fort som möjligt.

• Elevkortet
  • Anmälan till fritidsklubben
  • Specialkost

På Blommen har eleverna skåp med sina saker och då behöver de ta med ett hänglås hemifrån.

Om ni behöver ta kontakt med oss så är det alltid bäst att i första hand mejla elevernas respektive mentor.

6A:

Andrea Holmgren           andrea.holmgren@stockholm.se

Karin Ljung                   karin.ljung@stockholm.se

6B:

Maria Bäck                      maria.back@stockholm.se

Elin Magnusson               elin.magnusson@stockholm.se

6C:

Paula Brun Svedmyr        paula.brun-svedmyr@stockholm.se

Johan Berg                        johan.berg@stockholm.se

Nu har vi träffat alla elever och vi vill nu också träffa alla vårdnadshavare. Välkomna till Diamants föräldramöte torsdag den 24 augusti kl 18 i Dramasalen (ingång via skolgården). I samband med mötet så kommer ni kvittera ut elevernas datorer. Datorkontraktet som ni ska läsa igenom och skriva under delas ut nu på måndag den 21/8.

Från och med idag fredag börjar vi följa klassernas ordinarie schema, det blir spännande!

Trevlig helg från oss Diamanter!

Hallå och gott nytt år!

Hoppas alla har haft ett gott uppehåll och nu är tillbaka med nya tag inför sista terminen i grundskolan.

Vi är igång med nya moment och denna vecka händer inte så mycket utöver det vanliga egentligen. Lärarna i matematik flaggar för prov enligt följande: 9A+C onsdag, D+F torsdag och B+E fredag.

Vecka 4 åker samtliga klasser med NO-lärarna till Vetenskapens hus för laborativt besök. Vi återkommer om exakta tider för möten osv.

Vecka 5 startar vi med utvecklingssamtalen som då främst är på torsdagar några veckor framåt. Det blir även denna termin enligt modellen trepartssamtal och mentor kallar med erbjudande om tid.

Vår SYV, Alicija, har varit runt i alla klasser och har informerat om gymnasieansökan. Nästa vecka kommer brev hem med kod för inloggning på sidan för valen.

Textilslöjden vill delge att det arbetas med kunskapsområdet Återbruk. Eleverna får gärna ta med sig avlagda kläder/textilier som kan användas för uppgiften.

Om man hemma vill prata om vad vi jobbar med i skolan, så ser det ut så här:

Svenska – vi har börjat läsa Steinbecks ”Möss och Människor”.

Engelska – muntliga diskussioner om ”The boy…”

Matematik – procent på provet. Geometri.

NO – atomfysik

SO – samhällsekonomi