Franska

Bonjour

Just nu (v.8-11) arbetar båda grupperna med en skrivuppgift där de skall berätta och beskriva om en semestervistelse i Frankrike som skall innehålla passé composé (dåtid), presens (nutid), futur proche (framtid).

Eleverna i åk 9 kommer inte att ha någon bok detta läsår utan vi kommer att använda elevernas egna datorer mycket som ett verktyg för olika arbetsuppgifter och områden; olika texter, skrivuppgifter, film, bilder att prata kring och i redovisningar m.m. Vi kommer även att ha mindre drama/dialogövningar för att stärka den muntliga delen av språket varvat med hörförståelseövningar.

I slutet av april/början av maj kommer åk 9 att ha nationella prov i franska. Återkommer med mer info om innehåll och vilka förmågor som kommer att testas.

I Franska ingår även att ha kunskaper om Frankrikes och franskspråkiga länders kultur-, ekonomi och samhällsliv.

Planering franska i Camillas grupp

Vi som undervisar i franska heter Claes Alm och Camilla Ulfhjelm Boström