Granits veckobrev

Veckobrev v 33

Hej

Vi vill hälsa alla elever och vårdnadshavare hjärtligt välkomna till ett nytt läsår!

I onsdags välkomnade vi eleverna tillbaka till skolan genom att vi lärare bjöd på en välkomstshow i ett mjukt men ihållande regn.

Sedan hann vi med en hel del praktiska saker som att informera om skåpnummer , lämna ut viktiga papper som elevkort och schema mm. Dessutom hann vi med ”speed dating” så att de flesta i klassen fick en möjlighet att prata med varandra. Vi vill passa på att påminna om att eleverna måste ta med sig hänglås till skåpet, lämna in ifyllda elevkort och lappen om modersmål (om ni inte redan har gjort det).

Under torsdagen gick vi igenom lösenord och inloggningar till elevernas ipads , jobbade bl.a med studieteknik och eleverna fick också göra en poängjakt i små grupper.

Under fredagen har vi arbetat enligt schema.

Hela åk 9 ska till Globen den 29/8 för en inspirerande kick off med Aron Andersson, Danny Saucedo och Boris René. Det finns nu en möjlighet för er vårdnadshavare och anhöriga att få se samma program på kvällen. Vid intresse, maila: tobias.hansson@stockholm.se

Se bifogad info.i mail

Föräldramöte: Onsdag 30/8 har vi föräldramöte kl 18.00-19.30. Vi samlas i resp klassrum på plan 4, högst upp i skolan. I slutet av föräldramötet kommer vi också att ge information om Krakow-gruppen. (Se bifogade dok. i mail)

Utvecklingssamtal tillsammans med mentor kommer att äga rum någon gång på torsdagseftermiddagar under veckorna 36-39. Mer info om samtalstider kommer.

EKV, elevens kulturval , kommer igång först v 35 så nästa vecka är det inget EKV.

Gå gärna in på Granits sida på Blommensbergsskolans hemsida och titta i den nya kalenderrutan (gamla läxrutan) där ni hittar kalender med planeringar, läxor och prov samt informationsrutan där ni bla kan se vårt material om studieteknik som vi jobbade med tillsammans med eleverna i torsdags.

Allt gott!

Granit