Vår skola är en kulturskola

Kulturella uttrycksformer, såsom bild, musik, film och drama genomsyrar undervisningen. Dessa uttrycksformer skapar upplevelser och levandegör skolans ämnen på ett meningsfullt sätt.

Kultur

Blommensbergsskolans elever får genom kulturella uttrycksformer som musik, bild,
 teater/
drama, dans och digitala media möjlighet att fördjupa sitt lärande och visa sina
 kunskaper
Härigenom blir eleverna stolta, sedda och trygga. Blommensbergsskolans elever tar del och
inspireras av Stockholms stora kulturutbud.

Kunskap

Vi strävar efter att ge eleverna bästa möjliga ämneskunskaper och att våra elever ska känna sig utmanade och inspirerade av undervisningen. Just nu satsar vi extra på språkutvecklande arbetssätt för att höja resultaten hos alla elever. Vi håller också på och startar upp en extra matematiksatsning där lärarna hjälper varandra bl.a med hjälp av Learning study.

Tema

På Blommensbergsskolan arbetar vi tematiskt för att ge eleverna en fördjupning och en
ämnesövergripande helhetssyn. Genom ämnesövergripande och tematiskt arbete utmanas eleverna att ta ökat ansvar med stigande ålder. Vårt arbetssätt främjar elevinflytande och kreativt tänkande.

Estetiska ämnen

På Blommens läser du estetiska ämnen som elevens val. Vi kallar det elevens kulturval. Du kan välja bild, dans, musik, media, drama eller bild. Vi har utökad timplan i ämnet musik och du har musik i halvklass.